W dniu 29 listopada 2024 r. w ZSEG odbył się wewnątrzszkolny Konkurs Kulinarny. Tematem przewodnim konkursu były „Grzyby”. Każdy konkurs ma za zadanie rozwijać uzdolnienia i doskonalić umiejętności kulinarne. Pozwala również zaktywizować młodzież i wzbudzić chęć do pogłębiania wiedzy zawodowej. Ma zachęcić nie tylko uczestników konkursu ale i pozostałych uczniów do prezentacji swoich dokonań oraz reprezentowania swojej szkoły w innych konkursach gastronomicznych.
Skład JURY konkursowego to zaproszeni goście: Pani Kinga Karasińska - menager restauracji w Gródku n/Dunajcem i szef kuchni restauracji Pół na Pół - Pani Jadwiga Wilk. Sponsorami nagród byli Pani Kinga Karasińska, właściciel restauracji Bombaj - Pan Marcin Gieracki i właściciel restauracji Pół na Pół - Pani Agnieszka Wolińska.
JURY oceniło pracę uczestników i po burzliwej dyskusji postanowiło przyznać nagrody:
I miejsce – Chmioła Kamila klasa IIITD
II miejsce - Laiter Maksym klasa IIITD
III miejsce - Stepek Karolina klasa IITT
Wyróżnienie Florek Zuzanna klasa IIBK
Elżbieta Teper
Zofia Januś
Maria Kawa