A A A

Łucja Plebanek i Karol Wajda z klasy 2TD zdobyli wyróżnienie w prestiżowym Ogólnopolskim Konkursie dla szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność.

Danie konkursowe Młody schab z kością żebrową na purre z topinamburu z fondrm na bazie oscypka i z sosem z suski sechlońskiej z miodem drahimskim.
Każdy konkurs poszerza wiedzę i umiejętności. Bardzo cenne dla młodych adeptów sztuki kulinarnej są uwagi doświadczonych kucharzy.
Zmagania konkursowe dają dużą motywację do dalszej wytężonej pracy. Podziękowania dla organizatorów za duży wkład pracy i atmosferę która naładowała młodzież pozytywną energią.

Elżbieta Teper

Galeria