szkoła
A A A

W poniedziałek 29.09.2022 uczniowie po raz pierwszy udali się do firm, w których odbywają praktyki zagraniczne. Po przybyciu na miejscu każdemu ze stażystów został przydzielony opiekun, którego zadaniem było, zapoznanie stażystów z obowiązującym w zakładzie pracy regulaminem, przeszkolenie uczniów w zakresie obsługi urządzeń znajdujących się w zakładzie pracy oraz zapoznanie z harmonogramem pracy na najbliższy tydzień. Na koniec każdy z opiekunów przydzielił uczniom zadania wynikające z wcześniej ustalonego programu praktyk zagranicznych.
ZOBACZ ZDJĘCIA

Jolanta Erazmus

27 sierpnia br., 22 uczniów Zespołu Szkół Ekonomiczno–Gastronomicznych, w ramach projektu ERASMUS+,  wyjechało na zagraniczne praktyki zawodowe do Hamburga. Zgodnie z planem na miejsce beneficjenci dotarli o 6 rano 28 sierpnia, gdzie w jednej z hamburskich restauracji odbyło się spotkanie z dyrektorem instytucji przyjmującej Panią Virginiją Vincaite. W trakcie spotkania podpisane zostały porozumienia o programie zagranicznego stażu, przedstawiony został regulamin odbywania praktyk zawodowych, a także uczniowie otrzymali adresy  firm, w których odbywać będą staż. Beneficjenci  zostali zapoznani  również z planem sieci komunikacyjnej Hamburga oraz z zasadami funkcjonowania i korzystania  z tamtejszej komunikacji. Po spotkaniu uczniowie w towarzystwie pracowników instytucji goszczącej udali się do hoteli, w których spędzą najbliższe trzy tygodnie.
ZOBACZ ZDJĘCIA 

Jolanta Erasmus, Renata Wróbel

Miło nam poinformować, że dwoje uczniów naszej szkoły: Kamila Banek z klasy IIMR oraz Sebastian Cichowski z klasy IVTE, otrzymało stypendia Prezesa Rady Ministrów. W dniu 29 marca 2022 roku, z rąk Małopolskiej Wicekurator Oświaty p. Haliny Cimer, odebrali stosowne dyplomy. 
Serdecznie gratulujemy.


KOMUNIKAT
SZKOLNY KLUB HONOROWYCH DAWCÓW KRWI przy ZSEG OGŁASZA
WAMPIRIADKA XVI
odbywać się będzie w miesiącach III-IV-V 2022 r.

W tym okresie pracownicy Stacji Krwiodawstwa przy Szpitalu im. E. Szczeklika w Tarnowie – ul. Szpitalna 13 będą pobierać krew od wszystkich chętnych, którzy ukończyli 18 lat.
Po przemyśleniu chętnych - byłych, obecnych i nowych krwiodawców oraz sympatyków prosimy o zgłaszanie się do Punktu Krwiodawstwa.
Podtrzymując kilkunastoletnią tradycję oddawania krwi w ZSEG, ulega zmianie formuła akcji. W związku z obecną sytuacją epidemiologiczną odbywać się będzie w Stacji Krwiodawstwa przy Starym Szpitalu ul. Szpitalna 13 od poniedziałku do piątku od 7.15- 11.30.

Pierwsza grupa przyszłych "pizzermanów" przeszkolona.
Druga grupa odbędzie szkolenie już 4.04.22 r. Razem to 43 uczniów naszej szkoły. Szkolenie prowadził ekspert ds. gastronomii p. Marcin Kozicki i właściciel pizzerii Biały Piec p. Łukasz Luboń. Żywiołowo przeprowadzone szkolenie, duży asortyment pizz, cenne uwagi tajemne arkana "pizzermana" to elementy, które pokazały jaką wiedzą i jakie umiejętności są potrzebne aby przygotować bardzo dobrą pizzę.

Elżbieta Teper

Zapraszamy na film