A A A

27 sierpnia br., 22 uczniów Zespołu Szkół Ekonomiczno–Gastronomicznych, w ramach projektu ERASMUS+,  wyjechało na zagraniczne praktyki zawodowe do Hamburga. Zgodnie z planem na miejsce beneficjenci dotarli o 6 rano 28 sierpnia, gdzie w jednej z hamburskich restauracji odbyło się spotkanie z dyrektorem instytucji przyjmującej Panią Virginiją Vincaite. W trakcie spotkania podpisane zostały porozumienia o programie zagranicznego stażu, przedstawiony został regulamin odbywania praktyk zawodowych, a także uczniowie otrzymali adresy  firm, w których odbywać będą staż. Beneficjenci  zostali zapoznani  również z planem sieci komunikacyjnej Hamburga oraz z zasadami funkcjonowania i korzystania  z tamtejszej komunikacji. Po spotkaniu uczniowie w towarzystwie pracowników instytucji goszczącej udali się do hoteli, w których spędzą najbliższe trzy tygodnie.
ZOBACZ ZDJĘCIA 

Jolanta Erasmus, Renata Wróbel