W dniu 25 marca grupa młodzieży z ZSEG wraz z nauczycielami wzięła udział w kolejnych targach branży cukierniczej, piekarskiej i lodziarskiej, które odbyły się w Międzynarodowym Centrum Kongresowym w Katowicach.
To już ósma edycja SweetTARGów i jak co roku zrzesza ponad 100 wystawców, którzy wymieniają się informacjami, prezentują nowości i niecodzienne pomysły.Młodzież uczestniczyła w pokazach branżowych, słuchała wywiadów (m.in. z Emilia Kristof,Tadeusz Bączkowicz, Kinga Jakimowicz) oraz oglądała eliminacje Mistrzostw Polski Barista 201 7r. Jednak chyba najprzyjemniejszym doświadczeniem było kosztowanie wybornych lodów dostępnych w kilkudziesięciu smakach i to w całkiem nietypowych połączeniu np. lody o smaku szarlotki, jabłkowo-ogórkowe lub o smaku słabego karmelu. Uczestnicy wrócili wzbogaceni w nowinki z zakresu cukierniczych fuzji, lodziarskich kombinacji i zaskakujących połączeń piekarskich.