Dnia 22 marca odbył się szkolny konkurs gastronomiczno-językowy: „Wariacje z ziemniaka” zorganizowany przez Małgorzatę Hołda oraz Agnieszkę Kozioł.
Read MoreUczestnicy konkursu oprócz wykonania potrawy z ziemniaka mieli za zadanie, także zaprezentować ją w języku obcym. W konkursie wzięło udział 7 uczniów, nadzorowało ich jury pod okiem wytrawnego szefa kuchni – Wojciecha Wołosowskiego, a prezentację w języku obcym oceniały Magdalena Borszowska oraz Agnieszka Secchi.
Wyniki konkursu:
I miejsce: Dawid Drewniany z klasy 3 TK – „Ziemniaczane łódki w wiosennej sałatce”
II miejsce: Sylwia Kosiba z klasy 2 TK – „Torcik ziemniaczany”
III miejsce: Beata Ciastoń z 1 TT –„ Pieczone kuleczki z musem i grillowanym boczkiem”
oraz Roksana Tyrka z klasy 2 TK –„ Ziemniaczane kuleczki z grillowanym boczkiem”
Pozostali uczestnicy:
Klaudia Ryba 2 TK
Magdalena Główka 2TK
Angelika Chrzanowska 3 TK