A A A

Uczniowie przyjęci do ZSEG w zawodach gastronomicznych:

• technik żywienia i usług gastronomicznych,
• kelner, 
• kucharz, 
• cukiernik,
zobowiązani są do wykonania badań w kierunku nosicielstwa w Powiatowej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Tarnowie przy ul. Mościckiego 10  tel. 14 621 70 97 w terminie od 14.07.14 do 22.08.14 r.
Badania są bezpłatne – nie obowiązuje skierowanie ze szkoły – SANEPID otrzymał listy uczniów przyjętych do ZSEG.
Od 1 września 2014 roku wstęp do pracowni gastronomicznych mają tylko uczniowie, którzy posiadają aktualną książeczkę zdrowia dla celów sanitarno-epidemiologicznych (opieczętowaną przez PSSE i lekarza). 
Książeczki zdrowia dla celów sanitarno-epidemiologicznych można nabyć w sklepach papierniczych.
Książeczki zdrowia należy przekazać wychowawcy w pierwszym tygodniu września 2014 r.