A A A

W dniach 25 - 27 listopada 2020 roku zorganizowaliśmy warsztaty kulinarne, których celem było podzielenie się z innymi wiedzą na temat kuchni angielskiej. Podczas 4-tygodniowego stażu w Wielkiej Brytanii uczniowie z klas gastronomicznych nabierali doświadczenia w przygotowywaniu potraw i napojów charakterystycznych dla tego kraju.
Pod opieką nauczycieli przedmiotów zawodowych Pań Zofii Januś, Barbary Jurczyk, Agnieszki Migdał, Elżbiety Stachury, Barbary Sztorc oraz Elżbiety Teper uczniowie przygotowali wyśmienite potrawy, które mogliśmy podziwiać i smakować na gali podsumowującej projekt "Zagraniczne staże szansą podwyższenia kompetencji zawodowych i społecznych" oraz w dniu następnym podczas zorganizowanej degustacji na szkolnej świetlicy dla całej szkolnej społeczności. Przepisy na zupę dyniową, tradycyjny pieróg kornwalijski, kurczaka Tikka Masala, custard, pudding, apple pie, ciasto marchewkowe, brownie czy owocowe crumble i wiele innych, możemy znaleźć w broszurze wydanej specjalnie na tą okazję.
POBIERZ BROSZURĘ