szkoła

 

A A A

Egzamin jest obowiązkowy dla uczniów, tzn. że uczeń musi przystąpić do części pisemnej i praktycznej (nie musi zdać).
Przystąpienie do egzaminu zawodowego jest warunkiem promocji do klasy programowo wyższej i ukończenia szkoły.

Uczeń przystąpił do egzaminu jeżeli:
zgłosił się na egzamin pisemny i praktyczny
podpisał się na liście obecności
zalogował się na egzamin pisemny
przykleił naklejkę i zakodował kartę oceny.

Na egzamin należy zgłosić się pół godziny przed jego rozpoczęciem. Uczeń musi wylegitymować się dowodem osobistym, legitymacją szkolną, paszportem lub innym dokumentem z aktualnym zdjęciem.

Na salę egzaminacyjną nie wolno wnosić żadnych urządzeń telekomunikacyjnych pod rygorem unieważnienia egzaminu.

Informacje dla uczniów

Komunikat o pomocach część pisemna PP2019

Komunikat o pomocach część praktyczna PP2019

Nasza szkoła bierze udział w Olimpiadzie Umiejętności Hotelarskich z mottem głównym: Hotele są tak dobre jak ludzie, którzy w nich pracują. Tegorocznym hasłem przewodnim I edycji Olimpiady są kompetencje społeczne jako klucz do profesjonalnej obsługi gościa.
W etapie okręgowym, który odbył się 13 grudnia 2022 w Zespole Szkół Ekonomicznych nr 2 im. I. Daszyńskiego w Krakowie, Julia Witek i Anita Krawiec z 4 TM, zmierzyły się z dwoma częściami zawodów: teoretyczną oraz praktyczną w języku angielskim.

I tym razem pomogliśmy świętemu Mikołajowi dotrzeć na Kresy!

Podobnie jak w poprzednich latach, i tym razem pomogliśmy św. Mikołajowi. Z myślą o naszych rodakach mieszkających na Kresach Wschodnich, którzy doświadczają tragedii wojennej, przygotowaliśmy świąteczne paczki. Bardzo dziękujemy wychowawcom i poszczególnym klasom za włączenie się w świąteczną akcję charytatywną (4TDG, 4DRG, 4TMG,4THG,4ER,4TM,4TD, 3TE, 3MR,3TD, 3BC, 2BC, 2TD, 2BK, 1TR, 1TM, 1TD, 1TH, 1BC, 1BMK). Dzięki Waszemu zaangażowaniu, sprawnej organizacji i hojności spakowanych zostało 60 paczek z artykułami spożywczymi, słodyczami, przyborami szkolnymi, maskotkami.

Po raz kolejny nasza szkoła włączyła się w akcję Narodowego Czytania. Tegoroczną lekturą były „Ballady i romanse” A. Mickiewicza. W dniach 16 i 20 grudnia nad tekstami naszego wieszcza pochylili się uczniowie klas ITM, IITD, IIER, pod kierunkiem p. A. Gąsior, A. Pojedyniec oraz p. M. Skrabacz.

Uczeń Dawid Rymanowski z klasy 3 BC zajął drugie miejsce w finale III Ogólnopolskiego Konkursu Artystycznego Dekorowania Pierników „Dekor- Piernik- Art” dla uczniów szkół gastronomicznych, który odbył się w Żychlinie . Gratulujemy sukcesu.

opiekun A. Migdał

Dnia 7 grudnia 2022 r. zajęć lekcyjnych w szkole nie było!🙂 W ramach obchodów święta Szkoły odbył się Szkolny Konkurs ekonomiczno-statystyczny, w którym swoją wiedzę sprawdzali uczniowie 3 klasy Technikum Ekonomicznego. Zwycięzcami konkursu zostali: Sebastian Idzior, Wiktoria Zabawa oraz Jakub Wijas.
Gratuluję Zwycięzcom, natomiast wszystkim pozostałym Uczestnikom dziękuję za udział.

Małgorzata Dziuban

Wyniki szkolnego konkursu „W hołdzie patronowi Józefowi Piłsudskiemu”. Uczniowie, którzy zdobyli największą ilość punktów, reprezentować będą szkołę w IX Powiatowym Konkursie Wiedzy o Józefie Piłsudskim, który organizowany jest przez naszą szkołę i odbędzie się w marcu 2023 r.

Anna Pojedyniec

Warsztaty carvingu, dekorowanie pierników i dekorowanie świątecznego stołu. W taki sposób obchodziliśmy 111 jubileusz naszej szkoły. Książki nie były nam potrzebne, bo My uczymy się przez zabawę 😉
A do świętowania zaprosiliśmy dzieci z zaprzyjaźnionego przedszkola "Promyczek".

Galeria

Organizatorzy