![]() |
||
DZIEŃ OTWARTY SZKOŁY - 23 maja 2025 r., godz. 9:30 - 13.30 |
SKHT w dniu 21.03.2025 r. zaprasza młodzież na wycieczkę do Lasów Tuchowskich w celu poszukiwań oznak zbliżającej się wiosny. Trasa marszu ok. 5 km. Koszt 25 zł. Zapisy w gab.WF do dnia 17 marca wraz ze zgodą rodziców na udział w wycieczce i odliczoną kwotą.
Ilość miejsc ograniczona.
Opiekunowie SKHT
Chcemy Was zabrać w niezwykłą podróż przez historię Polski, podczas której nauka połączy się z zabawą!
W 2025 roku przypadają rocznice: 1000 lat koronacji Bolesława Chrobrego i Mieszka II, 730 lat koronacji Przemysła II, 705 rocznica koronacji Władysława Łokietka.
Konkurs jest doskonałą okazją do rozwijania talentów artystycznych oraz zgłębiania wiedzy o koronowanych władcach z dynastii Piastów i ich czasach.
KOMUNIKAT
SZKOLNY KLUB HONOROWYCH DAWCÓW KRWI przy ZSEG OGŁASZA
WAMPIRIADKA XIX odbywać się będzie 11 marca 2025 r.
W tym dniu pracownicy Stacji Krwiodawstwa przy Szpitalu im. E. Szczeklika w Tarnowie – ul. Szpitalna 13 będą pobierać krew od wszystkich chętnych, którzy ukończyli 18 lat.
Po przemyśleniu, chętne osoby - byłych, obecnych i nowych krwiodawców oraz sympatyków prosimy o zgłaszanie się do Punktu Krwiodawstwa, który w tym dniu będzie w Naszej Szkole w sali 116 od godz. 7.45
Podtrzymując kilkunastoletnią tradycję oddawania krwi w ZSEG prosimy o zgłaszanie się chętnych do uczniów kl. IVTD: Tomasza Machety, Krzysztofa Koniucha, Mateusza Mikosińskiego, Kacpra Sarady oraz opiekuna SzK PCK/HDK- Marii Kawy
Biblioteka szkolna zaprasza do wzięcia udziału w konkursie z okazji Dnia Kobiet "WACHLARZ WIELKIEJ DAMY"
Ogłaszamy nabór kandydatów na 3-tygodniowe zagraniczne praktyki zawodowe w Hamburgu realizowane w ramach projektu Erasmus plus, sektor: Kształcenie i Szkolenia Zawodowe, (nr projektu: 2024-1-PL01-KA121-VET-000200963).
Projekt przeznaczony jest dla uczniów pełnoletnich, kształcących się w zawodach: technik żywienia i usług gastronomicznych, technik hotelarstwa, technik rachunkowości, technik ekonomista, technik handlowiec, kucharz, cukiernik oraz pracownik obsługi hotelowej.
Termin wyjazdu: 14 czerwca do 5 lipca 2025 roku.
Każda osoba przed zgłoszeniem chęci udziału w projekcie jest zobowiązana do zapoznania się z „Regulaminem Rekrutacji i Uczestnictwa w Projekcie”.
Warunkiem zgłoszenia się jest wypełnienie i złożenie w terminie do 28 lutego 2025 r. do Pani wicedyrektor Elżbiety Zięby lub Pani Jolanty Erazmus następujących dokumentów:
a) formularza zgłoszeniowego;
b) oświadczenia rodziców/opiekunów prawnych;
c) oświadczenia ucznia o przystąpieniu do projektu;
d) informacje o kandydacie do projektu.
W listopadzie 2024 roku w ZSEG odbyła się jesienna edycja Ogólnopolskiego Konkurs Języka angielskiego „Forget-me-not” pod patronatem czasopisma „Języki Obce w szkole”. Konkurs oparty był na bazie ciekawych opowiadań, współczesnych przebojów oraz sentencji w języku angielskim.
W konkursie wzięło udział 22 uczniów naszej szkoły z klas od I do IV Technikum oraz z klas II Zasadniczej Szkoły Branżowej I Stopnia. Uczestnicy konkursu otrzymali dyplomy.
W konkursie językowym „Język polski da się lubić” wzięło udział 18 uczniów z klas 1TD, 1ER, 2EH, 3TR, 3TH, 4TD, 5TE oraz 2BK.
I miejsce zdobyła Natalia Szydłowska z klasy 3TH
II miejsce zajęła Milena Mistur z klasy 3TH
II miejsce zajęła Kamila Pacholec z klasy 3TH
Wszystkim biorącym udział gratulujemy i dziękujemy, zwycięzców zapraszamy do biblioteki szkolnej po odbiór nagród.
Małgorzata Szuba,
Małgorzata Skrabacz,
Małgorzata Bystrowska
Dnia 20 lutego 2025 roku odbyły się wyjątkowe prelekcje prowadzona przez Panią mgr Urszulę Binduga, nauczycielkę akademicką w WSZiI na kierunkach Dietetyka, Fizjoterapia, Kosmetologia oraz wykładowczynię w Centrum Studiów Podyplomowych na kierunku Psychodietetyka. Pani Urszula, pracownik Katedry Chorób Cywilizacyjnych i Medycyny Regeneracyjnej, podzieliła się swoją wiedzą i doświadczeniem, prezentując tematy istotne dla zdrowego stylu życia oraz dbania o kondycję organizmu.
EXPO SWEET to największe w Polsce targi poświęcone branży cukierniczej i lodziarskiej. Przedstawiciele różnych klas mieli okazję odwiedzić stoiska cukiernicze, gdzie zapoznali się z nowoczesnym wyposażeniem cukierni i piekarni. Targi oferowały jednak nie tylko sprzęt – uczestnicy mogli podziwiać także różnorodne wyroby cukiernicze, takie jak torty, pierniczki, monodesery, figury z mas cukierniczych, czekoladowe bukiety kwiatowe oraz lody. To doskonała okazja, by poznać najnowsze trendy w tych branżach.
E. Teper
23 uczniów Zespołu Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych ukończyło 15-godzinne szkolenie kelnerskie, uzyskując certyfikaty potwierdzające ich nowe kwalifikacje. Każde dodatkowe szkolenie to cenny element budowania CV oraz istotne wsparcie w poszukiwaniu pracy.
Podczas kursu, prowadzonego przez Pana Grzegorza Górnika, uczestnicy zdobywali wiedzę z zakresu obsługi gościa oraz podstaw barmaństwa. Tego rodzaju szkolenia nie tylko rozwijają umiejętności praktyczne, ale także pomagają młodzieży świadomie wybierać swoją przyszłą ścieżkę zawodową.
E. Teper